|
REFLEXOTERAPIA
Are un rol important in complexul terapiilor de remodelare corporala. Reflexoterapia reprezinta masajul zonelor reflexogene ale corpului pentru a determina reechilibrarea functionalitatii aparatelor si sistemelor sale.
Corpul uman prezinta mai multe zone reflexogene, zone in care pot fi accesate practic toate aparatele si sistemele organismului. Fiecare organ si sistem organic are o reprezentare nervoasa in aceste arii, astfel ca stimularea punctelor corespunzatoare va determina un raspuns reflex din partea lor. Cele mai importante zone reflexogene sunt palmele si talpile, secundare sunt pavilioanele auriculare si zona interna a nasului.
Prin aplicarea reflexoterapiei putem obtine relaxarea frofunda si totala a organismului, inhibarea centrilor foamei cu scaderea consecutiva a consumului de alimente, reechilibrarea metabolica, hormonala si a ritmului somn-veghe, disparand astfel insomniile. De asemenea, reflexoterapia poate potenta eliminarea de toxine si de apa din tesuturi si are efecte benefice in obtinerea unei stari generale de bine. Reflexoterapia poate "diagnostica" tulburari minime in functionalitatea unor sisteme sau organe, atragand astfel atentia asupra necesitatii prezentarii le medic pentru aceste tipuri de patologii. Reflexoterapia nu este o metoda de tratament in sine, ci doar un adjuvant si o foarte utila metoda de prevenire a instalarii diferitelor boli. Este practicata de persoane calificate si antrenate in acest sens. Sunt necesare cure de cate 12-20 sedinte, zilnic sau cu o frecventa de cel putin trei ori pe saptamanaa, sedinte care in general dureaza 30-50 de minute. Dupa primele sedinte de tratament afectiunile existente se exacerbeaza, adica insomniile devin si mai suparatoare, senzatia de foame este foarte puternica etc. Dupa 5-6 sedinte incep sa se simta primele efecte pozitive, efecte care se stabilizaza si devin permanente la sfarsitul terapiei. Curele de tratatment se pot repeta de doua ori pe an.